Kilipailua kilipailun perrään.

08.08.2009 23:00

No niin…saatiinhan sen verran taukoa kisailusta ja shrimpbuffetista, että ehditään kirjoitushommiin. Neljä kovaa ja mielenkiintoista kisaa kahteen päivään takana ja rintterit ovat yllätävänkin freesinä. Ja valmiina vielä yhteen 24km yhteislähtöön – tiimitaktiikalla totta kai.

Aloitetaanpa kertaaminen nyt ihan alusta eli torstai-illan puinneista ja päätöksestä pistää kaikki kunnolla peliin ja osallistua extrana jo perjantai aamun maastopyöräilykisaan.  Saatiin järjestäjiltä tällä kertaa kunnon fillarit ja tiimigearit , vain lukkopolkimet puuttuivat. Matu paineli kisan sen minkä kintuista ja niskalihaksista lähti eikä Martilla ja Jesselläkään montaa vaihdetta olisi ollut käytettävissä, pientä passailua kuitenkin ennen iltapäivän pääkisaa. Passailu ei kuulu Matun sanavarastoon ja reisi kyllä sai kuulla kunniansa niin  pitkissä nousuissa kuin suojuoksupätkissäkin. Kisan voittaneeseen maastopyöräilyn EM-hopeamitalistiin tuli eroa rinttereillä 10-12min mutta reeni oli sykkeidenkin valossa riittävän tiukka alkuverryttely muutaman tunnin päästä alkavaan sprinttiin.

Tunnin verran levytystä kämpillä ja sitten olikin jo aika siirtyä takaisin kisabaanalle tällä kertaa perinteisen rullilla. Kalle pisti koko porukan matalaksi ja voitti aika-ajon ylivoimaisesti yli kahdella sekunnilla. Matu säesti hienosti neljännellä sijalla ja kovatasoisessa kisassa Jessen 17. ja Martin 19. sija riittivät myös jatkopaikkaan. Harvoin sitä kesäkisojen alkuerässä löytyy yhdistelmiä Kjölstad-Dahl-Musti-Matu-Jesse tai Jönssön-Brynteson-Petterson-Modin(son)-Jylhäson mutta nyt vastaavia eriä oli oikein viisi kappaletta. Kalle selvitti oman eränsä näytöstyyliin ja Jessekin kuittasi loppusuoralla itselleen välieräpaikan. Välierässä yllättäen Jesse onnistui katkaisemaan Kallelta sauvan poikki. Loppusuoralla ei sitten ehditty nousemaan finaalipaikkoihin kiinni ja lopputuloksissa sijat taisivat olla Jesse 8., Kalle 11., Matu 13., Martti 21.

Tänään aamulla karavaani siirtyi sitten neljän tunnelin, seitsemän sillan, kahden tietullin ja yhden lauttamatkan kautta Kristiansundiin. Vai miten se oli?!  Päivän epistolaan kuului 3km katujuoksu ja 200m vapaan sprintti. Juoksussa kärkivauhdista vastasi hippiäisen kevyellä askeleella paukusta karkuun kirmannut tummahipiäinen kaveri mutta heti lähituntumassa seurasi tiivis ja ahnas hiihtäjälauma. Kalle on kesän aikana parantanut hivenen juoksutasoaan ja juoksikin hienosti toiseksi – tai niin ainakin järjestäjien tuloksissa lukee. Tosiasiassa kyseessä oli toinen rintteri Jesse ja sijoitus oli kolmas. Kalle löytyi tuloksista toistamiseen veteraanisarjasta. Täytyy sanoa, että on se kova luu kun pystyy samasta lähtölaukauksesta juoksemaan ensin miesten sarjan  aikaan 8.23 ja heti perään veteraanien sarjassa 10.35. Myös Martti juoksi kovan kisan ja nousi lopun huikealla kirillä sijalle 7. Ajalla 8.34. Matu juoksi tasaisen varmasti taistellen Pölsan ja Hattestadin kanssa rintarinnan, loppusijoituksena 13. Ajalla 8.47. Kisan jälkeen Suomen vilkkailla foorumeilla heräsi tiukka keskustelu rinttereiden ajoista ja tässä hieman tarkkaa faktaa spekuleeraamisen avuksi:

Matka:2920m
Kokonaisnousu: 30m
Alusta: Asfaltti
Sää: +25 ja hiostava. Helikopterin aiheuttama puuskittainen tuuli
Yleisö: Innokas ja iloinen

Iltapäivällä päästiin sitten todella hupaisaan sirkusnäytökseen mukaan nimittäin 200m vapaan sprinttiin. Rullahiihdon erikoismiesten tekniikat olivat jotain aivan muuta mitä meille on opetettu ja se näkyi sitten tuloksissa. Ainoana rintterinä 16 miehen alkueriin selviytyi salamaakin nopeampi Kalle. Martti jäi jatkopaikasta noin kymmenksen ja Jesse ja Matu noin kaksi kymmenystä. Kallenkin matka tyssäsi ensimmäiseen parilähtöön vaikka hyvin pystyikin haastamaan italiaanospesialistin, jonka rullasukset eivät missään vaiheessa edes irronneet maasta.

Kaikkien kisojen tulokset löytyvät osoitteesta: www.toppidrettsveka.no/resultater

Huomenna vielä siis yksi kisa ja siitä tulee varmasti mielenkiintoinen mikäli vain sää pysyy kuivana ja tiimitaktiikka saadaan onnistumaan…palataan asiaan jälkikäteen..

-Rintterit