Vain yksi kuoli

06.08.2009 22:30

Tänään oli rullahiihdon maailman cupin rinttiviestit täällä Norjassa ja Suomi oli ilmoittautunut mukaan kahdella joukkueella pareittain Kalle - Matu (paras A-ryhmä) ja Jesse - Martti (B-rappu). Aamupäivä kului sateisissa merkeissä ja vielä tunti ennen kisan alkua jo valmiiksi vaativan, kovavauhtisen ja mutkikkaan radan pinta oli märkä, vaikka sade olikin lakannut. Jo alkuverryttelyssä Venäjän joukkueen aloittaja kaatui kisan vaativimmassa mutkasssa suoraan naamalleen, mutta jatkoi muina miehinä sen kummemmin itseään keräilemättä. Katottiin jätkien kans, että nämä ne on eri miehiä.

Oli aika vaikea valinta kisahimoissaan siinä pohtia, että ollako vai eikö olla, eli to ski or not to ski. Teimme päätöksemme ja seurasimme siinä ennen lähtöämme nuorten sarjan kilpailua. Siinä vaiheessa kun yksi kilpailijoista "kuoli" (Jessen suusta), totesimme että turha tässä on iltapäiväänsä tuolla lailla pilata ja tajusimme tehneemme oikean päätöksen. Eli emme osallistuneet kilpailuun vaan suuntasimme lenkille. Saksalainen junnu tosiaan kaatui laskussa selälleen liukuen tien vieressä olevaan suoja-aitaan pää edellä. Tilanne oli todella vaarallisen näköinen ja ei poika paljon liikkunut, kun ensihoito siihen ryntäsi paikalle.

 

Huomenna on uusi päivä ja suuntaamme jälki-ilmoittuneina maastopyöräkisaan ennen päivän pertsan rinttikisaa. Nyt vedetään kun kerran on mahdollisuus ja välineet on viimeisen päälle uudet järjestäjiltä - toisin kun viime vuonna - kun Jesse joutui polkea samaisen kisan hybridillä ja Martti alkumatkasta kolmevaihteiseksi muuttuneella maasturilla.

 

- the rintters -