Vilken av dessa är bettre, munspel eller dragspel?

02.08.2009 22:30

 Mauno Ahonen, Sandnes-Aure, Norge

 

Voi pojat, oltiinpa aika hienoissa kisoissa! 23. kierrosta, hyvä ja runsaslukuinen yleisö (arviolta noin 10 000 kappaletta sellasia), hyvin rasvattu organisointi ja muutenkin kaikin puolin fiksusti järjestetty tapahtuma. Vaikka olikin puolipaska keli niin ei kyllä haitannu yhtään. Ratahan olis voinu olla vähä ns. urheilullisempi, nyt oli aika vaarallisia mutkia ku tultiin isolla porukalla kovaa ja 10-15 sauvaa meni rikki tavalla tai toisella, mut pääasia että yleisö tykkäs. Hieno tapa pitää hiihto kesälläkin kartalla. 

 

Suomessa pitäis jossain määrin ottaa mallia: täällä laitetaan miljoona euroa rahaa tapahtumaan, joka on yleisölle ilmainen ja tehdään silti voittoa. Ai miten? TV:stä tulee prime timeen puoltoista tuntia hiihtoa ja amppista molempina iltoina, ja kierroksen tv-futispelikin piti siirtää alkamaan myöhemmäksi, koska hiihtokisat vie kaikki töllönvahtaajat. Paljonkohan sponsorit maksaa koko Norjan puolentoista tunnin tv-mainoksesta? Riittävästi.

 

Tässä tuloksia:

 

Perjantai 31.7., 15km V yhteislähtö

 

1. Öystein "Munspel" Pettersen

2. Josef Wenzel

3. Franz Göring

...

7. Matu +1,8

15. Mardu +4,0

 

Kisassa oli parillisilla kierroksilla kymmenennen ja 18. kierroksen välillä välikirejä, joista Matu voitti kolmannen (kierroksella 14), mutta maksoi siitä ainakin viisi kierrosta. Onneksi Mardu oli pääporukan peräpään vahtina koko matkan ja työnsi joukkueen kirimiestä tämän lepuuttaessa koipiaan. Vauhti oli sopivan kova koko ajan ja  kakka tippu rattaista matkan edetessä. Pari kolaria ja 15 sauvarikkoa myöhemmin päästiin kuitenkin kaikki hengissä pois kisapaikalta vain nähdäksemme, kuinka hulluksi Alexander Rybak sai koko yleisön esittäessään euroviisubiisinsä. Olihan Loooordiakin katsomassa tietty jokunen kauppatorilla. Eniten katsojia keräsi kuitenkin tv-lähetyksen aluksi huuliharpulla meitä viihdyttänyt Pölsa-Petteri, kappaleella "Drink up me hearties".

 

Lauantai 1.8., sprintti V 1360m

 

1. Super-Josef

2.Köörinki

3. Nicolas Perrier (ranskalainen rullaspesialisti)

...

välierissä pudonneet Suomi-pojat 

 

Aika-ajo käytiin yhtenä kierroksena vesisateessa vaarallisen liukkaalla, voitto Matulle keskinäisessä kisassa sijoin 7. ja 17. Jouduttiin siis samaan erään ja molemmat päästiin lucky losereina jatkoon Hattestadin ja Brandsdalin jälkeen omasta alkuerästä, nyt keskinäinen nokitus toisin päin. Mardu oli sitten oman välierän viimeinen kovassa joukossa ja Matu kolmas, vain 0,1s finaalista jääneenä. Sen verran kerrottakoon, että aika-hiihdon ja alkuerän välissä oli 2.30h aikaa, joten käytiin katsomassa aamulla aloittamamme elokuva Sex Drive - unrated version (ei aikuisviihdettä, mutta onneksi melkein) loppuun. Yritettiin nostaa sallitulla keinolla testot tattiin ennen jatkoeriä (oli nimittäin runsaasti tissiä ruudussa), mutta ei onnistuttu siinä

 

Illalla mentiin vähän bileisiin, mutta vaan vähän. 

 

Tänään tultiin Aureen ja käytiin vähä juoksemassa ja voimailemassa!

 

-M&M