Puolimatkan krouvin kuulumisia

06.05.2009 21:00

Leiri aloitettiin maanantaina pitkällä porukkalenkillä. Hanki kesti  aamupäivän suhteellisen hyvin enemmistöä (lue: kaikkia muita paitsi Jesseä) mutta paahtavassa auringossa keli lässähti loppua kohden ja järven jääkin oli jo säärtä myöten vettä. Paluumatkan loputtoman pitkässä nousussa rupesi hiljalleen tuntumaan, että ollaanko tässä suksimassa kuuhun, kun alkoi olla jo tuskaa pakassa - eli pääjoukoissa. Lounaskaan ei liiemmin houkutellut, kun ei oltu ehditty kauppaan ja kaapissa oli odottamassa vanha nuudelipaketti. Päästiin sitten lopulta kämpille ja siellä oli vain Murasten koira Iiris ja se pussi nuudelia.

Illan lentis-ottelussa annettiin kyytiä yh-pojille ja pelin jälkeen Reiska tarjosi kylän vanhoille tutuille viskiä vaikka he olivat jo maistelleet koko päivän tuttua ja turvallista kossua. Täällä jänkhällä kun ei taida paljon muuta tekemistä iltaisin olla. Martti, Jesse ja Mikko K. (Kaija K:n veli) kävivät vielä illan päätteeksi laulamassa 60+ seurueen illanvietossa dragspelin säestyksellä.

Tiistain lenkki aloitettiin Norjan puolelta ja rajalla olikin vastassa kunnollinen tullimies, joka väänsi meille pikkaiset kahvit ennen päivän treeniä. Hanget kantoivat maanantaita huomattavasti paremmin ja tunteja kertyi kiitettävästi mutta huomaamattomasti. Paineltiin tuntureita ristiin rastiin, Suomeen-Norjaan-Ruotsiin-Suomeen, Saanan rinteiltä aina Tuulihuipuille asti.

Tänään keskiviikkona tyydyttiin sankassa sumussa hieman lyhyempään kolmen tunnin lenkkiin ja iltapäivän ottelussa kukistimme yh-jengin kolmannen kerran. Pelin jälkeen Pike lähti ulkoiluttamaan koiraansa. Iiris säikähti kadulla vastaan tullutta murisevaa Pilkkua ja veti Piken vauhdilla ojan pohjalle, seurauksena ruhjoutunut klyyvari ja turvonnut polvi. Ruoat ovat olleet joka päivä erinomaiset ja päivälliselle keittäjä olikin laittanut sillit kuppiin ja kermat jonoon. Jälkiruoaksi oli Pirjo valmistanut Vihtorin letut, pihisevää sumppia ja vinhan vattupiiraan.

Säiden suosiessa lähdemme huomenna valloittamaan Haltia. Tankkaamiseen on kokeiltu monenlaisia kuvioita: Sipsiä, kuivalihaa, erilaisia urheiluravinteita ja kuulemma naapurikämpässä joku on laittanut jopa Pepsiä Jaffaan. Toivotaan kestäviä hankia, auringon paistetta ja kestäviä lihaksia…

-Rintterit Suomen huipulta, Kilpisjärveltä