Pojan kauden viimeinen ristiretki

19.03.2009 15:15

Maanantaina tuli illalla puhelin soitto, että haluaisinko olla Matias Strandvall. Mietin jotta olishan se kiva olla niinkin komia ja pitkä vaaleat amisviikset ajoittain omaava rantaruottalaanen, joka osaa kaiken lisäks vielä kunnolla ruottia, hauskasti suomea ja hoitaa öiset pahoinvoinnit italiaksi paikalliselle Livingon lääkärille Luigille. Piti vähän miettiä ku ei viime päivinä tullu treenattua oikein kisoja silmällä pitäen, mutta otin mahdollisuudesta kiinni ja lähdin reissuun. Nimi lentolipussa vaihdettiin jylyhemmäksi ja lähdettiin kunkkua moikkaamaan. Harmi kaverin puolesta, että sairastui mutta minkäs teet..

Narukäsillä päästiin kyllä aika-ajosta jatkoon, mutta erässä oli poikien vauhti tasaisilla aika kovaa. Lopussa pystyi hänniltä jojon päästä nousta edes vähän nopeilla jaloilla. Sija oli mulle ihan ok ja vaikka oisin ollu neljäs omassa erässä ois sija ollu lopputuloksissa vain saman verran eli yhden sijan parempi. Pisteitä tuli tasan kymmenen ja sija maailman cupissa loppujen lopuksi suunnilleen 31. jos nyt maaliin asti päästään tämä koko turnee. Kisan jälkeen käytiin kuninkaan linnassa suihkussa Manen erikoisjärjestelyjen kautta ja Madde pesi hikisen iltapäivätyön tehneiden rinttipoikien selät.

Huomenna lähdetään Mörderbakkenin valloitukseen oikein porukalla täällä Falunissa. Kovan radan ovat ruottalaaset tänne väsänneet ja kun matka on ehkä kaikista rajuin rypistys eli 3,5km niin voitte olla varmoja, että katsojilla ladun varressa tulee olemaan hauskaa. Moni vetää aivan varmasti ittensä ihan niittiin ekaan nousuun tuon raa'an nousun päälle ja kun lasku sen jälkeen on pelkkää sataa nypyn yli, jonka jälkeen tiukkaa oikeeta ja erinopeeta vasenta (ps. terveisiä Jöllille), niin siinä ei paljon palaudu ennen toista kertaa tullessa uudestaan murhamäkeen. Pitää aloitella melko rauhassa ja lopuksi iskeä se kuuluisa luu kurkkuun - tai ainakin omaan kurkkuun.

Sitten jatketaankin junioripursuitilla (10+10), josta nuorten kisoissa on joskus muinoin tullut viides sija ja 15km takaa-ajolla vapaalla, josta viimeksi Lahdessa tuli komea 76. sija (tai jotain vastaavaa). Yritän saada hyvät ehjät hiihdot aikaiseksi ja taistella mahdollisimman pienellä erolla kärkeen maaliin. Samalla pääsee seuraamaan Paalu-Peten ja Darion taistelua maailman cupin kokonaiskisan voitosta, toivottavasti siedettävän matkan päästä.;)

t. Mardu