Mycopaska ja Fissin homologointi.

06.03.2009 23:00

Jos nyt joku oikein pyytää avautumaan, niin kyllähän rintterit sen osaa:

Kauden kuuma sana on ehdottomasti mycoplasma, joka tunnetaan sisäpiireissä paremmin nimellä mycopaska. Rintteritkin ovat saaneet oman, suurehkon osansa taudin ikävistä oireista, ja lienee aiheellista kertoa suurellekin kansalle, mistä oikeastaan on kyse. Tauti vetää yksinkertaisesti miehen, tai tässä tapauksessa rintterin, aivan niittiin ja mikään ei toimi. Tauti lähtee kyllä antibiooteilla mutta kuuri saattaa kestää jopa kaksi kuukautta. Tauti on tarttunut rinttereiden kesken todennäköisesti liiallisen läheisyyden vuoksi. Galleriassa kaksi kuvaa havainnoi mycopaskan taitoa muuttua, ameembamaisesti antibioottien yrittäessä taltuttaa tautia...ranskalaiset kuvaa antibiootteja ja majoneesikuppi/hampurilaispaperi mycopaskaa. Jessen mycopaska on juuri muuntunut hampurilaispaperista edelleen cokispulloksi ja tästä syystä kilpaileminen Salppurilla jää tänä vuonna väliin. Kallen mycopaska on sen sijaan tainnut pysyä hampurilaispaperina ja kilpaileminen onnistuu ranskalaisen voimalla.

Sitten, kauden kuuma aihe nro.2:

Homogolointi tarkoittaa siis FIS:in asettamia säännöksiä rataprofiileihin ja radan pituuksiin liittyen. Paremmin termi tunnetaan piireissä kuitenkin homologointina. FIS haluaa, että samat urheilijat pärjäävät sekä normaalimatkalla että rinteissä. Saavuttaakseen tämän naurettavan tavoitteensa FIS pidentää rinttejä ja suosii yhteislähtö-suksenvaihto-välikiri-kikkailuja. Kärkeen pitäisi kuulemma saada aina samat nimet, jotta fanikulttuuri vahvistuisi. Rinttereitä V**UTTAA tämä.
Mitä jos IAAF päättäisi että Bekele ja Bolt kilpailevatkin jatkossa samalla matkalla? Matka olisi 921,3 metriä ja radalle mahtuisi kaksi estettä (joista toinen 3,5m syvä vesieste), kolme erikorkuista aitaa ja piikkareiden vaihto. Seuraavana vuonna arvokisoihin saapuessa kilpailijoita odottaisikin seuraava yllätys: matka on pidennetty 2764 metriin, takaperin juostavan välikirin jälkeen heitetään tarkkuutta moukarilla ja hypätään pituutta arvostelutuomareiden antaessa tyylipisteitä, jotka lopuksi kerrotaan painoindeksin ja pituuden neliöjuurella! Mitä luulette joutuisiko Jamaikan salama hieman muuttamaan harjoitteluaan? Entä löytyisikö Etiopian höyheneltä riittävä uimataito vesiesteelle?

Mitä FIS keksii seuraavaksi? Pistetäänkö kisan kärkikymmenikkö laulamaan kisan jälkeen oma kansallislaulunsa ja yleisöäänestyksellä päätetään lopullinen voittaja? Mielenkiintoista eikö totta? Väitämmepä, että silti Hattestad olisi "rintiksi" nimetyn kisan paras, joskin Öysten Pettersen saattaisi haastaa Ola-Vigenin lauluosuudella. Todennäköisesti myös Anders Södergren pärjäisi hyvin "normaalimatkalla" tuli siihen sitten esteitä tai ei.

Joten, eiköhän jätetä turha kikkailu pois ja hiihdetä rintit rintteinä ja normimatkat normimatkoina - väliaikalähtöinä KIITOS ja anteeks!

-Rintterit