Toppidretsveka

14.08.2011 00:00

 Pumpulla Martti, Lasse, Jesse, Matu, Serkkupoika ja Aikku oltiin kilpailemassa norjan maalla. Kyseessä oli joka vuosi järjestettävä toppidretsveka johon rikas norjalainen kunta Aure, kutsuu maailman parhaita hiihtäjiä kisailemaan Rullilla, juosten ja pyöräillen. Mitä jäi viikosta käteen? No NÄLKÄ! Aure oli kalastaja/öljykylä ja ruuaksi ei ollu tasan mitään muuta kuin kalaa eri muodoissa. Kala on kyllä hyvää mutta ei sitä tuu mässättyy yhtä paljo kuin esim. makaroonilaatikkoa tai jotai biffiä. Heti kotiin tullessa olikin pakko vetää pizza ja rullakebab. Ei ihme että norjassa pysytään niin laihoina.

 Itse kisat alkoivat 24km rullahiihdolla joka päättyi 3km ylämäkeen. Vauhti oli alusta asti jäätävän kovaa. Siitä piti huolen loppet tiimit United Bakeries ja Team Extra Personell. Siis kun mäki alkoi, ampas kevyemmät miehet karkuun ja suuri kööri eri maiden rinttereitä taisteli himmeimmistä sijoista. Jesse oli paras suomen rintteri. 

 Seuraavana päivänä pyöräiltiin 38kilsaa maastossa ja iltapäivälla rintattiin pertsan rullilla. Pyöräilyssä ei mitään jakoja mihinkään ja se menikin vain läpirämpimiseksi. Rata oli todella rankka. Pyörää tuli talutettua tai kannettua useita kilsoja. Tsygäilyn suoritti Martti sekä minä(Serkkupoeka). Leipälounaan jälkeen oli noin kolme tuntia kunnes alkoi sprintin karsinta.

Sprintin aika-ajossa nähtiin jotain melko outoa. Moni loppupäässä lähtevä rullahiihto spesialisti tiesi faktan että järjestäjien rullat eivät tule riittämään kaikille ja odottivat siis että ne loppuvat. Silloin he saivat käyttää omia jotka mukamas olivat samoilla pyörillä kuin järjestäjien vastaavat. Loppupäästä lähtölistaa lappas aivan ihme Gunnareita ja Haraldeja jatkoon ja jopa aika-ajon voittoon. Näin ollen mm. Lars tippui jatkosta ollen sijalla 31. 

 Minä, Jesse ja Matu oltiin jatkossa. Mulla ja Jessellä ei jakoja alkueristä jatkoon. Matulla varmasti olisi ollu saumoja mutta Öystein Pettersen katkoi sauvan viimeisessä mutkassa. Kuullemma oli yksi norjalainen jopa oikaissut kääntöpaikalla. Mutta sitä ei oltu huomattu. Hahaha.

Perjantai alkoi noin 2 tunnin siirtymisellä Kristansundiin. Jossa käytiin finaalipäivän katujuoksu ja takaa-ajo. Jesseen kohdistu suurimmat tulospaineet. Tiedettiin että Jesse on kovin juoksija meistä ja olikin täällä kolmas joku vuos sitte juurikin samalla juoksumatkalla. Ei pettänyt nytkään, ja juoksi todella kovaa kahdeksannelle sijalle. Muut retkut sijoilla noin 29-45(en muista tarkkaan).

 Iltäpäivällä käytiin loppusijoitukset ratkaiseva takaa-ajo. Jokaisesta edellisestä kilpailusta oli jaettu pisteitä maailmankupin tyyliin. Jokainen piste oli arvoltaan 0,5s. Rintterit lähti noin 1.40 kärkeä perässä. Jesse vähä aikasemmin tosin. Suurin osa meistä pystyi nostamaan sijoitustaan. Melko paljonkin. Itsellä ainakin kulki ja nousin sijalle 7. vain 2s kisan voittajasta.  Tuloksia ja jopa tv lähetykset löytyy sivuilta www.toppidrettsveka.

 Mulla, Matulla, Martilla ja Lassella on keskinäinen cup kilpailu johon kuuluu kisit missä kaikki neljä ovat paikalla. Leirikisat, rullakisat, maailmankupit, kaikki! Johdan 14 pisteellä. Tässä voikin alkaa surffailee kohti voittoa. Talvella hiihtää vapaata taas niin paskasti että ei pääse niihin kuppeihin ja näin ollen kisaa ei lasketa koska kaikk eivät ole paikalla. hahahaaha ha.

-Serkku