Back home

26.02.2011 11:30

Tänään on hieno päivä: Oon ekan aamun kotona pitkän reissun jälkeen, kisoissa on ohjelmassa naisten yhdistelmähiihto ja Tuksu menee naimisiin. Pitäiskö mennä kuokkimaan?

Osa meidän naishiihtäjistä on seuraillut tuota viimeksi mainitun elämää hieman tarkemmin kuin minä ja he bongasivat valmistautumisleirillä Johannan vetämän jumppavideon. Luultavasti, nyt kun starttiin on aikaa noin tunnin verran, on Johannan vetämät alkuverryttelyt jo kovastikin käynnissä Kollenilla. Ottaa nimittäin tosi kivasti!

Toissapäivänä Petra Majdic liittyi keskusteluun Björgenin astmalääkityksestä. Justiina on vatvonut samaa asiaa jo pidemmän aikaa. Björgenin käyttämä lääke on kiellettyjen aineiden listalla (vastaavat eri firman valmistamat lääkkeet sallittujen!), mutta hän on saanut luvan käyttää sitä, käytyään läpi tarkat ja monipuoliset "keuhkojen rasitustestit". Itse rasitusastmasta kärsivänä olen tässä asiassa Maaritin puolella. Minun käyttämä lääke sattuu olemaan vaan eri firman valmistava ja se on sallittujen listalla nykyään. Sponsoroikohan ne päättäjiä? Vielä vuosi sitten kilpailin erivapausmenettelyn turvin, kuten Marit tekee nyt.

Aina kun lehdissä on ollut kritiikkiä Björgenin astmalääkityksestä, on mainittu ettei terveelle olisi mitään hyötyä samoista lääkkeistä. Niillä ei pääse tervettä keuhkoa paremmaksi, vaan korkeintaan samalle tasolle. On ikävää, että niinkin hienoa urheilijaa kuin Björgeniä vainotaan tällaisella naurettavalla asialla. Majdic sanoi: "Mielestäni elämäkulku pitää hyväksyä. Ei pitäisi käyttää lääkkeitä pienentämään luonnollisia eroja urheilijoiden välillä. Jos on syntynyt pienikokoisena, pitää kilpailla niillä avuilla." Jos on itse syntynyt hölösuisena idioottina, ei kannattaisi varmaan ihan joka asiaan kommentoida. No jokainen eläköön niillä avuilla mitä on syntyessään saanut, vai miten se oli? Kiertueella on myös hiihtäjiä, joilla on diabetes. Olis aika rumannäköistä, kun Kris Freemanilta tai Robin Bryntessonilta otettais insuliinipumppu starttiviivalla pois ja "ei pojat muuta kun kokeilemaan"! Tai meikäläinen ilman rillejä rinttaamassa (sen astman lisäksi), tai mikä pahempaa..

MJ