Rintterit heikolla Jää(tikö)llä!!

24.10.2010 13:00

Voidaan heti aluksi todeta että ”tuttu ja turvallinen” Ramsau todellakin on  turvallinen.  Se on ihan kiva paikka naisille ja lapsille, mutta tosimiehille (rinttereille) se ei tarjoa enään riittävän tasokasta haastetta, joten maajoukkueemme Suurin päätti muuttaa perinteisen lokakuun Ramsaun leirin Italian Val Senalekseen. 

Val Senales on meille molemmille uusi harjoitteluympäristö ja sitä myöten ollaan suurella innolla suunnattu joka aamu naamamme kohti hiihtopaikkaa. Hiihtämään lähteminen on hieman helpompaa ja aikataulutus vapaampaa kuin Ramsaussa, sillä hissille on hotelliltamme matkaa noin 109,3 metriä, joten autokyytiä tarvitsee ainoastaan päävalmentajamme Magge. Luminen vuoristomaisema jäätiköllä on silmiä hivelevän kaunis ja kelitkin on ollut pääosin kohillaan, joten eipä tässä ole rintterin retkuilla valittamista.

Nyt alkaa oleen kymmenen vuorokautta takana tiukahkoa tykitystä täällä Val Senalekseksessa. Paperilla leiriohjelma näytti etukäteen todella vaisulta. Jäätävän kovan ja erityisesti nopean kunnon omaavina rinttereinä ajateltiin leirin olevan lastenleikkiä ja rupeaman alkaessa mielessämme pyöri virallisesta ohjelmasta puuttuvat bonushulluttelut. Parin päivän jälkeen oli selvää, että täällä emme tule toimimaan rinttereille ominaisella puolihullulla harjoittelutavalla. 2000 metrin asumiskorkeus ja 3100m jauhamiskorkeus ei ollutkaan niin helppo käsitellä kuin oletimme, joten jouduimme laittamaan aika nopeasti jäitä hattuun ( myös housuihin) pitääksemme kokonaisrasituksen balanssissa. Leiri vetelee nyt jo viimeistä kolmannesta ja voidaan sanoa jäiden toimineen tehokkaasti, sillä olemme saanet vietyä harjoitukset suunnitellusti ja onnistuneesti läpi.  Homma jatkuu torstaihin saakka ja edessä on vielä kolme henkisesti tiukkaa treenipäivää.

 

Niin ja olemme löytäneet uuden harrastuksen nimeltä pidro. Olemme aloittaneet harjoittelun kohti ensi kesän MM-kisoja, jotka vuosittain järjestetään Högnabban ja Småböndersin välimaastossa. Ennen MM-kisoja leiritysohjelmaamme kuuluu mm. sekoituskurssi Såkassa. Tavoitteemme tässäkin lajissa on todella kova ja haemme menestystä ennen kaikkea nopeuden voimalla.  

-Super-H & Khesti