Lunta tupaan!

07.10.2009 14:00

 Terhve!

 

Tässä on ollut nyt vähän pidempi tauko maajoukkuetoiminnasta ja se näkyy taukona täälläkin. Jostain kummasta syystä kirjoitusintoa löytyy eniten, kun ollaan porukalla tarinoimassa. Tällöin syntyy yleensä myös parhaat jutut.

 

Lokakuu. Hiihdossa lokakuu tarkoittaa sitä että ens kuun jälkeen on jo joulukuu ja maailman cup on silloin jo kovasti käynnissä. Tuleva kuukausi määrittää pitkälti sen aikana harjoittelussa onnistuvat menestyjiin - ja muut sitten siihen muuhun porukkaan. Tärkeintä on luottaa omaan tekemiseen ja ennen kaikkea itseensä. Kesän harjoitteluun on näin lähellä kisakautta enää vaikea vaikuttaa. Olen joskus kuullut jonkun sanovan eräässä yhteydessä "mitä enemmän, sitä enemmän". Tuo lausahdus sopii hyvin myös tämän hetkiseen tilanteeseen: huonoihin yksittäisiin harjoituksiin ei ole varaa. Niitä toki tulee, mutta mitä enemmän sitä enemmän menee perseelleen. Toisaalta asian voi ajatella myös toisin päin, vähän positiivisemmin. Jos nyt onnistuu tekemään koko kuukauden hyviä, onnistuneita harjoituksia (hyvissä olosuhteissa), niin mahdollisuudet menestyä tavoitteissaan tulevalla kaudella kasvavat. 

 

A-maajoukkue suuntaa vielä toistamiseen Ramsauhun leireilemään, mutta myös Suomessa pääsee lumille. Ylläksellä avattiin kuun alussa latu ja Vuokatissa, johon B-maajoukkue itseni mukaan lukien suuntaa kahdesti lokakuussa, latu avataan 10. päivä. Kotona Rovaniemelläkin sataa tällä hetkellä lunta taivaan täydeltä! Kävin eilen tekemässä kolmen tunnin jalkalenkin ja huomasin, että pari innokasta oli jo käynyt avaamassa hiihtokauden (veikkaan Mustia toiseksi). Siinä samalla latupohjalla oli vielä kuitenkin jalan- ja pyöränjälkiä.. Lunta on tällä hetkellä suunnilleen kymmenen senttiä, joten suunnitellut rullasuksilenkit oon peruuttanut ja korvannut ne sauvarinteellä ja juoksulla.

 

Rovaniemi 6.10.09 

Etualalla pertsan latu-uraa, 6.10. Roi

 

-mardu