Kuulumisia kisan jälkeen

04.04.2012, www.rintterit.fi

1.Parfenov

2.Pethukov

3.Belov

14.Martti(b-fin. Kakkonen)

17.Matu(b-fin. Vitonen)

Venäjällä alkoi tänään kaksi kilpailua käsittävä sprint tour. Ensimmäinen osakilpailu käytiin Yugorskissa. Kilpailumuoto oli tänään varsin le speziaal. Kilpailu oli periaatteesa pursuitti, jossa siis vaihdetaan hiihtotyyliä matkan puolessa välissä. Mausteena tänään oli lyhyet matkat, sekä fakta että puolet porukasta aloitti pertsalla toiset puolet vapaalla. Matkana oli kaikilla sama, tyylit vain hiihdettiin eri järjestyksessä.

 Ensin käytiin kaksi alkuerää joissa matkana 2,4km+2,4km. Finaaleissa(a + b) matkana oli 3,6km+3,6km. Kilpailun voiton vei lopulta Venäjän Andrei Parfenov. Toinen oli Alexandr Petukhov ja kolmas Yevgeni Belov. Martti oli b-finaalin kakkonen ollen lopputuloksissa 14:s. Matun lopputulokseksi tuli 17:s sija.

Martti: Alkuerässä hiihdin aluksi pertsalla Matun porukaa vastaan. Meidän ryhmässä oli vain yhdellä miehellä skeittisuksi, muut pidoilla. Jessellä oli tänään yksi tehtävä, laittaa pidot. Vihkoon meni! Noh, puolustukseksi että muutkin epäonnistui pitojen kanssa. B-finaalissa hiihdin vapaan suksella ja näin olisi pitänyt tehdä alusta asti. Vituttaa ku hävisin loppukirissä. Vedin viimeisen kierroksen sellasta vittumaisen kovaa ja koitin tiputtaa porukkaa. Viimesessä mäessä nyppäsin ja vain yks kaveri seuras. Viimesellä metrillä se Volotka sit tuli ohi. Huomenna ois tärkeä fudismatsi gaspromin ostojoukkuetta vastaan.

Matu: Oli kyllä hauskaa. Sössin omat suksien vaihdot täysin ja olin selvästi hitain. Jäin porukasta. Alkuerässä hiihdettiin todella kovaa ja oltiin ainoa porukka joka aloitti vapalla ja joka myös pystyi pitämään eron perinteisen osuudella. Voitelu onnistui suht-hyvin.